Gama noastra de sosuri belgiene oferă întreaga paleta de sosuri pentru cartofi prăjiți TASTE OF BELGIUM . Gândiți-vă la maioneza tradițională, dar și la ketchup de roșii, ketchup cu curry, andaluz, samurai, cocktail, american, curry, tartru și muștar. Pe lângă sosurile tradiționale de chip shop, avem și o gamă largă de sosuri speciale reci. Ce zici de o Brazilia exotică, un sos dulce făcut cu ananas. Sau un Thai Chili, dulce și picant în același timp. Algeriană, cu ceapă prăjită pentru o atingere dulce și ardei roșu pentru un gust picant. Hannibal cu bucati crocante de ceapa sau mamut, dulce si usor picant cu rosii, muraturi si bucatele de ceapa.
„Sosul tartar” este în general atribuit tătarilor (fără „r”). În secolul al XIX-lea, mulți bucătari francezi erau angajați de nobilii ruși care trăiau în stepele eurasiatice – tătarii – și cărora le plăcea peștele rece.
Sosul american este un sos din bucătăria franceză. Numit uneori greșit „armorican”, numele său vine de fapt de la un bucătar din Sète, autorul rețetei, care lucrase în Statele Unite.
Ingredientele folosite in compozitia sa sunt: crabi sau alte crustacee, ulei, unt, o garnitura aromata morcovi, ceapa, salote, rosii, usturoi, buchet garni, cervil, tarhon, coniac, vin alb, supa de pește, făină, sare și piper cayenne.
Sosul american este un sos din bucătăria franceză. Numit uneori greșit „armorican”, numele său vine de fapt de la un bucătar din Sète, autorul rețetei, care lucrase în Statele Unite.
Ingredientele folosite in compozitia sa sunt: crabi sau alte crustacee, ulei, unt, o garnitura aromata morcovi, ceapa, salote, rosii, usturoi, buchet garni, cervil, tarhon, coniac, vin alb, supa de pește, făină, sare și piper cayenne.
Samurai este un sos rece făcut din pastă de roșii și ardei roșu. Prin urmare, acest sos are un gust picant foarte pronunțat.
Sosul Andalouz sau un sos rece belgian făcut cu maioneză, roșii, diverse condimente, usturoi, eșalotă, ardei și ardei dulci. Este descris de Escoffier în 1903.
Este unul dintre acompaniamentele preferate pentru cartofi prăjiți în Belgia.
Sosul Andalouz sau un sos rece belgian făcut cu maioneză, roșii, diverse condimente, usturoi, eșalotă, ardei și ardei dulci. Este descris de Escoffier în 1903.
Este unul dintre acompaniamentele preferate pentru cartofi prăjiți în Belgia.
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 luni | Acest cookie este folosit pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Analitice”. |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 luni | Cookie-ul este setat pentru a înregistra consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Funcționale”. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 luni | Acest cookie folosit pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Necesare”. |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 luni | Cookie-ul este folosit pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Altele. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 luni | Acest cookie este setat pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Performanță”. |
viewed_cookie_policy | 11 luni | Cookie-ul este folosit pentru a stoca dacă utilizatorul și-a dat sau nu consimțământul pentru utilizarea cookie-urilor. Nu stochează date personale. |