- Home
- Page
Istoria cartofilor prajiti
Potrivit unei legende micul stick de cartofi s-a născut în secolul al XVIII-lea în Namur, un oraș din Wallonia situat la 70 km sud de Bruxelles și la 60 km de granița cu Franța.
Oamenii din Namur obișnuiau să pescuiască în fluviul Meuse și să prăjească peștele pentru masă.
Cu toate acestea, în timpul unei ierni deosebit de aspre, fluviul Meuse înghețase. Așa că ar fi avut ideea de a prăji cartofi în loc de pește. Apoi ideea a avansat si in jurul anului 1735, în Belgia, a apărut bățul de cartofi. Domnul Fritz (de unde și numele de FRITE ), negustor in târguri din Belgia, a început să vândă bețișoare de cartofi prăjiți în timpul târgurilor.
In anul 2022, Belgium Fries, cartoful proaspăt prăjit belgian cu savoarea lui autentica fiind prăjit in doua bai de untura rafinata de vita la temperaturi diferite cu timp de repaus, crocant exterior si gingaș in interior ajunge prin Taste Of Belgium si in Romania pentru a delecta gustul nostru rafinat.