Istoria cartofilor prajiti

Istoria cartofilor prajiti

Potrivit unei legende, în jurul anului 1850, în Belgia, a apărut băţul de cartofi. Domnul Fritz (de unde și numele de FRITE ), negustor in târguri din Belgia, a început să vândă bețișoare de cartofi prăjiți în timpul târgurilor.

 

Astfel Belgium Freis, cartoful prajit belgian cu savoarea lui autentica fiind prajit in doua bai de untura de vita la temperaturi diferite cu timp de repaus, crocant exterior si gingas in interior ajunge prin Taste Of Belgium in Romania pentru a delecta gustul nostru rafinat.

 

 Micul stick de cartofi s-a născut așadar în secolul al XVII-lea în Namur, un oraș din Wallonia situat la 70 km sud de Bruxelles și la 60 km de granița cu Franța.

 

Oamenii din Namur obișnuiau să pescuiască în Meuse și să prăjească peștele pentru masă. Cu toate acestea, în timpul unei ierni deosebit de aspre, Meuse înghețase. Așa că ar fi avut ideea de a prăji cartofi în loc de pește.

 

Astfel Belgium Freis, cartoful prajit belgian cu savoarea lui autentica fiind prajit in doua bai de untura de vita, crocant exterior si gingas in interior ajunge prin Taste Of Belgium in Romania pentru a delecta gustul nostru rafinat.

Top Img back to top